torstai 29. huhtikuuta 2010

Kakkua ja Kekkonen


Köökin seinäämme on jo tammikuusta lähtien koristanut uusi Kekkonen. Sain sen syntymäpäivälahjaksi ja se on edellistä kansakoulukekkosta koristeellisempi ja suurempi. Tämä versio tuli myös varustettuna presidenttimme nimikirjoituksella. Tokkopa aito nimmari on, mutta hieno siitä huolimatta.

Heitellessäni vanhoja aikakauslehtiä paperinkeräykseen selailin niistä muutamia läpi ja huomasin mukavalta tuntuvan kakun reseptin. Sitähän oli pakko koittaa, mutta uunista tullut kakku olikin lässähtänyt keskeltä yön aikana. Tein silti kakun valmiiksi ja yritin paikata monttua kakun keskeltä täytteellä. Häävin näköinen se ei ole, mutta maku on kuitenkin kohdallaan.

Joku pyysi kakkusen reseptiä, joten tässä tulee.

Banaani-Mascarponekakku

Pohja:
150 margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
2 isoa banaania
1/2 dl kylmää espressoa tai vahvaa kahvia
Täytteeseen:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250g) marcarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Koristeluun
3/4 dl kinuskikastiketta

Vaahdota huoneen lämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Soseuta banaanit ja lisää ne ja espresso taikinaan. Kaada taikina halkaisijaltaan noin 24 senttiseen vuokaa ja paista 175 asteisen uunin alaosassa noin tunti.
Täytteeseen vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon juusto ja tomusokeri. Halkaise kakku ja laita puolet vaahdosta kakun väliin. Laita "kansi" kakun päälle ja levitä loput kakun pinnalle. Koristele valuttamalla kinuskikastiketta kakun päälle raidoiksi.

In January I got a "new" picture of our old president Kekkonen as a birthday present. This one has nicer frame and it also has his signature. It's not the real thing but it surely looks nice.

Before taking out some old magazines I had to browse through them. I found this wonderful recipe for a banana mascarpone cake that I just had to try. Unfortunately the cake had flattened in the middle during the night. I tried to fix the problem by adding more filling in the middle. It doesn't look that nice but the taste was good. If you'd like the recipe in English please let me know.


4 kommenttia:

  1. Toi on parempikehyksinenkin. Tuosta vois olla kateellinen jopa joku maataloustoimittajakin.

    Hartsa

    VastaaPoista
  2. Joo, tämon oikeen arvokkaan näköönen. Kyllä kultaaset kehykset vaan kruunaa kuvan ku kuvan.

    VastaaPoista
  3. oih tuo kakku näyttääkin jo hyvältä(:

    VastaaPoista
  4. Ohjees käskettiin noruttaa siihen päälle koristuksesksi kinuskikastiketta. Olihan se hienon näköönen hetken, mutta sitte ne linjat rupes kasaantumaan tuollaasiksi lätäkööksi. Se ei enää niin hienoa ollukkaa. No maku oli kuitenkin ihan kohdillaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...