torstai 9. syyskuuta 2010

Siemenet talteen


En kovin ahkerasti yleensä ota siemeniä talteen, mutta nyt olen kerännyt tädiltäni saamani samettikukan siemeniä ja lupiinin myöskin. Jälkimmäisiä otan talteen, koska olen huomannut, että kun jotakin muualla miltei villinä rehottavaa kasvia haluaisi omalle markilleen, niin ei se vain ota tullakseen. Meidän markilla kasvaa peräti kolme lupiini puskaa. Kaikki olen siemenestä ensin taimeksi kasvattanut sisällä ja sitten varovasti hallaa varoen vienyt ulos. Sikari pötkylät ovat muuten kaikkista parhaita siemenen säilöntä paikkoja.

Usually I don't gather much seeds from the garden for next summer. But his year I've put aside few tagetes and also Lupines seeds. It's weird that if you want something to grow in your garden which almost grows wildly everywhere else, you won't get it to succeed. This is what's going on with me and the lupines. A few plants I've successfully have planted put even those I grew from a seed first inside and then gently I transferred the frail plants outside. Cigar cases are the best to keep seeds in, by the way.

2 kommenttia:

  1. Mäkin oon ottanut jo monta vuotta pikkusamettikukan siemeniä syksyisin talteen ja sitten keväällä laittanut kasvamaan. Nytkin vielä meillä on kukkapenkit täynnänsä keltaista loistoa ;)

    VastaaPoista
  2. Ensimmäistä kertaa kylvin samettikukkaa tänä vuonna. Sain siemeniä tädiltäni ja ne menestyivät kyllä yli odotusten. Olen aina luullut, että samettikukka on hankala ja vaikea kasvatettava, mutta tuopa oli hyvin helppohoitoinen. Ja kukkivat ihanan kauan. Vieläkin penkissä pilkottaa keltaista ja uusia nuppujakin, jonseivät nyt syyskylmät niitä vie.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...