tiistai 4. elokuuta 2015

Seinäkellosta avainkaapiksi

Vasemmalla ennen ja oikealla jälkeen. On the left before and on the right after.

Perin isotädiltäni tällaisen kauniin puisen kellon. Se oli ollut kylmän armoilla jo useita vuosia ja kellokoneisto jumiutunut niin, ettei siitä enää ollut ajan näyttäjäksi. Kello oli  kuitenkin niin kaunis, etten raaskinut sitä heittää pois. Irrotin koneiston ja maalasin sisustan peilipöydästä ylijääneellä mintunvihreällä. Ruuvasin pari puurimaa sen sisuksiin, joihin kiersin koukut avaimia varten.

Ilman lapsuksia ei tämäkään projekti mennyt, kun huomasin puolivälissä rimojen kiinnitystä, että kello on minulla ylösalaisin. Siksi sen sisälle tulikin vain kaksi ortta kolmen sijaan, joista toinen on hieman vintturassakin. Isäntä vain tuumasi, että onpahan tekijänsä näköinen. Ja niinpähän tuo onkin.

I inherited this old clock but couldn't get it working so I ended up making it into a key cabinet. I took out the machinery and painted the inside mint green with the leftover paint from the dresser. I didn't finish this project without any troubles; in the middle of attaching the bars for the hooks I realised that the hole clock was upside down. Thats why I ended up with two "hook bars" instead of three. My hubby said that it looks like its maker. And so it does. 

8 kommenttia:

 1. En ole erityisesti vanhojen kellojen ystävä, mutta avainkaapiksi muutettuna kelpaisi minullekin. Koti tarvitsee asioita, jotka erilaisuudessaan kiinnittävät huomion. Hauska!!!!

  Satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kellonrunko oli myös niin syvä, että siihen olisi saanut pienet hyllytkin. Sillä tavoin passaisi esimerkiksi vaikka lääkekaapiksi. Nyt vain seinäkelloa etsimään!

   Poista
 2. Tämä on niin mainio - en ole nähnyt koskaan missään tällaista tuunausta. Hieno ja iloinen idis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin on toiminut arjessakin, vaikka kolme "ortta" olisi kyllä tuonut enemmän tilaa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aika helppo toteuttaakin, jos vain löytää sopivan kellon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...