tiistai 19. heinäkuuta 2011

Krökkyämistä ja alushame


Lomalla innostuu mitä omituisimmista asioista. Päätin putsata kukkapenkkien reunat rikkakasveista. Tämä toimenpide olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten kuten kuvasta näkyy. Ei ole vaikeaa huomata, missä ollaan menossa. Hommaa vauhdittamaan ostin uudet puutarhahanskat. Ovat oikein hyvät ja pitävät hieman vettäkin.

Yritin tehdä itselleni tyllialushametta, vaikka ohje oli hyvä tuli siitä niin toispuoleinen, että päädyin tilaamaan valmiin hameen netistä. Se tuli kaukaa Kiinasta asti ja vieläpä kotiin kuljetuksella. Tyllihameen ohjeen löydät täältä, jos sinä onnistuisit siinä paremmin.

Appivanhemmilla oli 40 vuotis hääpäivä. Tekaisin heille kortin. Se näkyy vasemmassa ylänurkassa.

When you're on holiday you get excited almost about everything. I decided to do some gardening and pick up all the weeds. It's not hard to tell from the picture where the process is going on. To speed things up I bought new garden gloves. They're very nice and they keep the water out as well.

I tried to make a tulle underskirt myself. Though the directions were very good the outcome was not. I decided to order a ready made skirt from internet. It came home delivered straight to my doorstep from China. If you want to try to make the skirt for your self you can find the directions here (in Finnish, sorry).

My in-laws had their 40th wedding anniversary. I made this card for them. It in the upper left corner.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesäloma!


No nyt se vihdoin alkoi...kesäloma! On tätä jo odotettukin. Jo kesäkuussa ostimme poikaselle uima-altaan. Muutaman kerran siinä jo on uitu ja nyt taas loman kunniaksi. Kissakin tuli pällistelemään vesileikkejä, mutta piti reippaan turvavälin inhokkiaineeseensa eli veteen.

At last it has began...my summer holiday. I've waited for this for so long. Already in June we bought a small swimming pool for our son. A few times he has swam in it and now again in the celebration of the holiday. Our cat also came to watch the water games but kept a safe distance from the water.

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Tsaarin mansikat


Katselin tässä kuukausia sitten Neljän tähden illallinen -ohjelmaa ja siinä Herra Hytönen tarjosi vierailleen jälkiruoaksi mansikoita tsaarin tapaan. Nyt ensimmäisillä kotimaisilla mansikoilla oli tuota ohjetta pakko kokeilla. Resepti on hyvin yksinkertainen: sekoita smetanaa ja fariinisokeria suhteessa 1:1 ja nosta kippo jääkaappiin maustumaan. Sekoittele uudestaan ja nosta pöytään. Mansikoita dipataan makoiseen kinuskimaiseen dippiin ja eikun suuhun. Hyvää oli, vaikka isännän mielestä eivät mansikat mitään dippejä kaipaakkaan. Tämä passaisi ehkä myös kirpeitten viinimarjojen pariksi.

A few months ago I watched a Finnish cooking show. There one of the celebrity chefs made dessert called Tsar's strawberries. Now with the first domestic strawberries of the season I had to try it. The recipe is simple; just mix smetana and brow sugar in relation 1:1. Put the bowl in to a fridge to let the taste settle. Then mix again and lift it to the table. Dip strawberries into it. I quite liked it though my husband said that strawberries are best just the way the are.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Hauskaa Juhannusta!


Totesin juuri kävelyllä ollessani, että juhannuksena Suomen luonto taitaa olla parhaimmillaan. Niittykukkia on ojanvierustat täynnä ja näkymä on muutenkin vielä niin kovin vehreä. Noukin joukkooni muutaman kukkasen ja laitoin vaasiin. Vaaleanpunaiset ruusut ovat omasta puutarhasta. Tai no tuolta puutarhan laitamilta, jossa ne ovat saaneet villiintyä omaan tahtiinsa.

I just took a walk and noticed that the Finnish nature is at it's best right about now in midsummer. Roadsides are filled with beautiful flowers and all and all the everything is mighty green. I picked some flowers into a vase. The pink ones are from our garden or fro the edges of it where they have grown out of control. Happy Midsummer!


lauantai 18. kesäkuuta 2011

Raparperikeikauskakku



Lounastunnilla nappasin Kodin Kuvalehden ruokaseuraksi ja löysin sieltä helpolta näyttävän reseptin raparperi keikauskakkuun. Se olikin helppo ja ihan kelvollinen. Päällisestä tuli yllättävän hyvää, mutta voitaikina pohjana on ehkä liian rasvaista. Josko tähän kehittelisi toisenlaisen taikinan tai sitten syödään vain päällistä. Tähtianistahan ei tietenkään kaapista löytynyt, joten korvasin sen tavallisella aniksella. Sopi yllättävän hyvin. Reseptin löydät täältä, jos haluat kokeilla.

At lunch I had a magazine called Kodin kuvalehti as my company and found this recipe for rhubarb upside-down cake from it. It seemed very simple and that it was. The cover was very good but the dow in my opinion was a bit too greasy for a cake like this. Maybe if one would use some different sort of dow or just make the topping...The anise works surprisingly well with rhubarb. That I warmly recommend. The recipe for this cake can be found here. Again it's in Finnish but if you'd like I can translate it for you.

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Helppoa hopean kiillotusta


Tämän konstin nappasin aikoja sitte kyytiini jostakin. Tällä niksillä saat putsattua hopeat nopeasti ilman ärsyttävää hinkkaamista. Tarvitset vain muovisen astian, johon hopeasi mahtuvat, foliota, merisuolaa ja kiehuvaa vettä. Vuoraa muovikulho foliolla ja laita sinne noin pari ruokalusikallista merisuolaa. Kaada kiehuvaa vettä päälle ja odottele, että merisuola liukenee. Pudota hopeasi kippoon. Katso, että kaikki hopeasi ovat pinnan alla, muuten tulee ilkeitä värieroja. Eikä aikaakaan, kun tummimmatkin hopeat puhdistuvat. Nosta hopeat kiposta, huuhtele ja kuivaa. Siinäpä se!

I'd like to share the best way I know to clean silver. This little tip I've been using for a long time. All you need is a plastic bowl big enough for the silver to fit, tinfoil, seasalt and boiling water. Place the tinfoil into the bowl and press it agains the edges. Put about two tablespoons of seasalt into the bowl and poor boiling water on top. Wait for the seasalt to melt then place your silver in to the water. Make sure that the silver is fully under water. Then just wait. Rince the salty water of the silvers and dry. So easy it is!

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Jalustalle lisää painoa


Nyt kun olen kerrankin päässyt pussien tekemisen makuun, päätin surauttaa pari kilon painoista riisipussia pitämään salaman jalustaani pystyssä. Siihen kun tuuli aina ulkosalla tarttuu ja saa pelätä vehkeidensä puolesta. Tein molempiin pussukoihin pienen lenkin, jos tavallinen jalustani tarvitsee joskus lisäpainoa, on ne helppo siihen laittaa roikkumaan.

Nämä pussit ovat olleet tekolistalla jo vuoden. Lopulta niiden tekemiseen kului aikaa vaivaiset 15 minuuttia. Nämä ovat näitä asioita, joita siirtää aina tuonnemmas ja tuonnemmas ja kun lopulta homman saa tehtyä, ei siihen kulu aikaa juuri lainkaan.

Sireenit (vaiko syreenit?) kukkivat! Huumaava tuoksu. Toin sisälle maljakkoon.

Now that I've gotten the hang of making bags I made these rice bags one kilo each to hold down my tripod for the flash. The wind usually tries to catch it and I'm afraid for my photo gear. I made a little loop if I ever need more weight on my regular tripod I can just hang the bags on it.

The bags have been in the making for a year now. It's just so hard to start. Eventually when I just started to sew it took me 15 minutes. Does this ever happen to you? You keep pushing and pushing the start of doing something and eventually when you make up your mind to it it takes such a little time.

Lilacs are blooming! The scent is just lovely. I brought some inside into a vase.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...