sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Tsaarin mansikat


Katselin tässä kuukausia sitten Neljän tähden illallinen -ohjelmaa ja siinä Herra Hytönen tarjosi vierailleen jälkiruoaksi mansikoita tsaarin tapaan. Nyt ensimmäisillä kotimaisilla mansikoilla oli tuota ohjetta pakko kokeilla. Resepti on hyvin yksinkertainen: sekoita smetanaa ja fariinisokeria suhteessa 1:1 ja nosta kippo jääkaappiin maustumaan. Sekoittele uudestaan ja nosta pöytään. Mansikoita dipataan makoiseen kinuskimaiseen dippiin ja eikun suuhun. Hyvää oli, vaikka isännän mielestä eivät mansikat mitään dippejä kaipaakkaan. Tämä passaisi ehkä myös kirpeitten viinimarjojen pariksi.

A few months ago I watched a Finnish cooking show. There one of the celebrity chefs made dessert called Tsar's strawberries. Now with the first domestic strawberries of the season I had to try it. The recipe is simple; just mix smetana and brow sugar in relation 1:1. Put the bowl in to a fridge to let the taste settle. Then mix again and lift it to the table. Dip strawberries into it. I quite liked it though my husband said that strawberries are best just the way the are.

2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tässä blogisi ja lueskelin aikani kuluksi. Mukavia juttuja blogissasi. Kiitos siitä virkkausohjeesta (korinteko). Täytyy kokeilla. Hyvää kesää!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun löysit (blogini siis) ja tervetuloa vain uudestaan! Hauskaa kesää sinnekin! Onneksi sitä on vielä jäljellä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...