perjantai 13. joulukuuta 2013

Tiimarin taikamatto
Niinhän siinä käydään, että yksi lempparikaupoistani Tiimari lakkaa olemasta. Tiedän, että samat roinat saan kyllä muualtakin, mutta on se vain kummallista. Ensimmäiset muistoni kaupasta ovat ala-asteiältä, vaikkei omassa pikkukaupungissamme liikettä ollut. Kesäisin kävimme tätini luona Vammalassa ja yksi vierailuiden kohokohdista oli aina käynti Tiimarissa. Aikansa kutakin. 

Nyt olen käynyt hamuamassa jos jotakin liikkeen loppuunmyynnistä. On kehystä, paspista, valokuva-albumeita, ilmapalloa, serpentiiniä, superpalloja, kynttilöitä, muistikirjoja ja peräti peruukkeja. Viimeisimpänä ostin kahdella eurolla tällaisen muovisen maton. Ei se taida ihan otsikon mukainen taikamatto olla, mutta tykästyin siihen niin, että hain tänään toisen. Sen sijoitan portaikon toiselle tasanteelle. Kaveriksi paritin sille vielä vihreän laukkuni, jonka toin ulkomailta (lue: Uumajasta) asti. 

One of my favorite chain stores Tiimari is closing. I know I can get the same stuff from somewhere else but it still feels strange. My first memories of the store go back to 25 years. In our little town we didn't have Tiimari but during our summer vacation we always visited my aunt in Vammala. One of the highlights of those trips were visits to Tiimari. 

From the closing-down sale I've bought all sorts of things: picture frames, balloons, bouncy balls, serpentine, pohotoalbums, candles, notebooks and even wigs. The carpet is my latest find. I liked it so much I went and bought another one today for two euros. I paired it up with the green bag I bought from over seas (read: Umeå, Sweden).

4 kommenttia:

  1. Minä muistan, kun mökiltä kävimme viikonloppuisin Sysmässä ja sinne tuli Tiimariauto, siis sellainen kauppa-auto, joka oli täynnä Tiimaria. Aina sieltä jotain tarroja tai vihkoja mukaan tarttui ja aina sinne piti päästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oj, Tiimariauto! Mahtavaa! Pitäiskö ehdottaa tuota Tiimariketjulle, että voisi palata kauppa-autoihin, kunei tämä kivijalkamyymälä konsepti enää toimi?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...