keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hauskaa vappua!


Hauskaa vappua! Anteeksi myöhäiset vapun toivotukset, mutta olemme sairastelleet oikein urakalla. Nyt elämä alkaa pikku hiljaa voittaa, vaikkei vieläkään kyllä työkuntoisia olla. Tässä kuvatus vappupiirakastamme, jonka sain ennen räkätaudin iskemistä tehtyä. Reseptin löydät siihen täältä. Tosin laitoin vain purkillisen mangoa ja ne riittivät kyllä oikein hyvin.

Happy Labour Day! I know it's a bit too late to wish that but we've been sick the last weekend and the beginning of this one. Now it is beginning to feel like there actually is life after this terrible cold though I'm in no working condition yet. Here's a picture of our Labour Day pie which I made just before my nose started to run and the fever stroke. It's mango-white chocolate pie. You can find the recipe here. It's in Finnish so if you need it to be translated just mention it on the comment box so I'll do that.

4 kommenttia:

  1. Oh oh! Please translate the recipe! Looks delicious! I absolutely love your blog :)

    VastaaPoista
  2. Hi Blossom! I'm so glad you like my blog and visit it often! I just took a peak at yours but I have to come and take a closer look when I have more time. Here's the recipe translated directly by google :) I tried to fix the worst mistakes it made.

    Hope you'll like it!

    1 package of storebought pie dough (380g)

    For the Filling:
    3 dl Turkish (thick) yoghurt
    1 egg
    1 teaspoon vanilla sugar
    100g white chocolate broken
    2 mangos (or 2 t preserves x 250/400 g I used just one and it was plenty)
    almond chips
    Silver balls (these silver things you use to put on top of your cake ( bI didn't use these

    Spread the pie dough round oven dish also to the edges. Stir in thick yogurt, egg, and cold-grated or crushed white chocolate. Pour the mixture into pie base. Cut the mango into long strips. Arrange the strips of beautifully to frame the round shape (the rose petals to the model). Bake in 200-degree oven at the lowest level for 30 minutes until it reaches a beautiful color. Garnish with slivered almonds and with the silver balls.

    VastaaPoista
  3. Onpa sattuma, kun juuri katsoin tuota reseptiä yhden lehden takaa ja ajattelin kokeilla. Kannattaa ilmeisesti tehdä?

    VastaaPoista
  4. Juu! Kantsii tehdä. Mä oon kyllä niin makean perään, että tämä ei ehkä ollut ihan niin makeaa, ku olin toivonu. Mutta tämän saa tehtyä tosi äkkiä ja näyttää, että olis nähny paljonkin vaivaa :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...