lauantai 11. kesäkuuta 2011

Helppoa hopean kiillotusta


Tämän konstin nappasin aikoja sitte kyytiini jostakin. Tällä niksillä saat putsattua hopeat nopeasti ilman ärsyttävää hinkkaamista. Tarvitset vain muovisen astian, johon hopeasi mahtuvat, foliota, merisuolaa ja kiehuvaa vettä. Vuoraa muovikulho foliolla ja laita sinne noin pari ruokalusikallista merisuolaa. Kaada kiehuvaa vettä päälle ja odottele, että merisuola liukenee. Pudota hopeasi kippoon. Katso, että kaikki hopeasi ovat pinnan alla, muuten tulee ilkeitä värieroja. Eikä aikaakaan, kun tummimmatkin hopeat puhdistuvat. Nosta hopeat kiposta, huuhtele ja kuivaa. Siinäpä se!

I'd like to share the best way I know to clean silver. This little tip I've been using for a long time. All you need is a plastic bowl big enough for the silver to fit, tinfoil, seasalt and boiling water. Place the tinfoil into the bowl and press it agains the edges. Put about two tablespoons of seasalt into the bowl and poor boiling water on top. Wait for the seasalt to melt then place your silver in to the water. Make sure that the silver is fully under water. Then just wait. Rince the salty water of the silvers and dry. So easy it is!

2 kommenttia:

  1. Hassua, ihan juuri pari tuntia sitten katsoin telkkaria ja siellä oli sama niksi, mutta ruokasoodalla! Pisti oikeen harmittaan, kun ei oo hopeita, mitä voisi kiillottaa, kun nyt näitä niksejä vaan satelee! :D

    VastaaPoista
  2. Nyt vain hopeoita ostamaan :) Tämä on kyllä tosi kätsy konsti. Pääasiassa hopealusikat tällä aina kiillottelen. Korujakin on kyllä hopeisia, mutta niitä en ole vielä suolakylpyyn laittanut.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...