sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Singerit riviin


En ollut aikeissa hankkia uutta ompelukonetta, kunnes vastaani tuli tämä kaunotar. Ainut kone, jonka olen ikinä omistanut on kuvassa vasemmalla näkyvä mummultani peritty vanha Singer. Se on kyllä ollut mainio peli, mutta viime aikoina on ruvennut pikkuisen takkuamaan. Tämä uusi jatkaa hieman sen luomaa retro lookkia. 

On koneissa kyllä eroja. Vanha on tykky ja siinä on puinen suojakotelo. Tämä uusi on kevyt ja siinä on vain valkea muovipussi suojaksi. Uudessa koneessa on muuten automaattinen langanpujotus, jollaista en ole edes tiennyt olevan. Kyllä siis jotakin kehitystä on tapahtunut 50 vuodessa.

Kone on yhdistetty joulu-, synttäri-, nimppari-, ja äitienpäivälahjani. Koko vuoden lahjat siis kerralla. Kätevää.

I wasn't in the market for a new sewing machine until this beauty crossed my way. The only sewing machine I've ever owned is my grandmother's old singer (in the picture on the left) It has been a good machine but lately it has begun to have little hickups. This new machine has a little bit of that old spirit in it.

There sure are differences in the machines. The old one is heavy and stable and has a wooden box for cover. This new one is light and only came with a plastic bag as cover. But the new machine for example has automatic threading which I've never even heard if. So some developments have taken place in the last 50 years.

The machine is my christmas, birthday, nameday-and mothersday gift all in one. How practical.

4 kommenttia:

 1. Hei vaan,
  Katselin tuota samaa 160 vuotis singeriä :)
  En sitte kuitenkaan ostanut .
  Myös me asumme "osuuskaupassa" satakunnassa, tosin myös kunnostetussa tai onhan tässä vielä hommia ;D
  Mukavaa alkanutta viikkoa

  Terveisin elsa-maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva, että meitä "osuuskauppalaisia" on muitakin. Katsoin, että sullakin on blogi. Täytyy tulla vastavierailulle. Ompelukonetta taisin ihastua jo elokuussa, ja tilasin sen syyskuussa. Oli ilmeisesti viimeisiä eriä, joita maahantuojalta sai. Saas nähdä millainen on käytössä. Kivaa viikkoa myös sinulle! -Jenni

   Poista
 2. Upea kone! Mä tilasin puolestani kädentaitomessuilta koneeseen kiinnitettävän "rypyttimen" rintakorujen taustoja varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä komia ja vaihtelua niille valkoisille. Tosin ei tuo vanhakaan valkoinen ole :) Jään odottelemaan postauksia "rypyttimen" tuloksista.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...