tiistai 27. elokuuta 2013

Kesäinen kuusijuhlaPihassamme kasvaa itsenäisyyskuusi. Mummuni ja paappani ovat istuttaneet sen vuonna 1967. Itsenäisyyskuuseksi sitä kutsutaan siksi, koska tuolloin kuusia myytiin juhlistamaan Suomen 50-vuotista itsenäisyyttä. Kuusen mukana tuli plakaatti, joka piti sen juurelle laittaa. Isovanhempani veivät muuttaessaan kyltin mukanaan ja se joutui mutkien kautta vieraan kuusen alle. Meillä oli siis kuusi, muttei kylttiä.

Naapurille voivottelin surkeaa kohtaloani, ja hän kertoi, että hänellä on kyltti, mutta ei kuusta, koska se oli jo aikoja sitten kuollut. Lupauduin kyltin häneltä ostamaan, mutta kuulemma riitti, jos järjestää kesäjuhlat. Toissapäivänä elokuun pimenevänä iltana pidimmekin kesäiset kuusijuhlat ja kyltti painettiin kuusemme juurelle.

Leivoimme pojusen kanssa muffinsseja, johon laitoimme koristukseksi tietenkin kuusen. Naapurin emäntä toi mukanaan myös kauniin kimpun, jonka oli kieputellut vuorenkilvistä. Katsokaapa kuinka kaunis se on! 

I big independence spruce grows in the middle of our garden. My grandparents have planted it in 1967. It's called independence spruce because it was sold to celebrate Finland's 50 years of independence. It came with a copper plate to put under the tree to tell what it was. My grandparents took the sign when they moved and it never returned. Now we have had the tree but not the plate.

I told my neighbor about our special tree and he told that he had the plate but not the tree because it had died many years ago. I offered to buy the plate from him but he said that a little summerparty would do the trick. On sunday we had our little tree party and the plate was pushed into the ground beneath our independence spruce.

2 kommenttia:

  1. Kuulostipa ihanilta teidän juhlat :)
    Empä oo tuollaisesta kuusesta ikinä kuullu..

    VastaaPoista
  2. Juu, oli oikein mukavat pippalot ja kelikin suosiollinen ulkojuhlille. Saas nähdä millaisia puita myydään sitten kun Suomi täyttää 100 vuotta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...