perjantai 7. marraskuuta 2014

Mustanpuhuvat purnukat ja lehtijuttu
Löysin tällaiset posliiniset purnukat eurontorilta tietenkin eurolla kappale. En niitä aivan sellaisenaan hyllylleni kelpuuttanut, vaan ruiskautin niiden päälle mustaa spraymaalia. Laitoin purkkien sisään ensin sanomalehteä, jottei sisäpuolelle karkaa maalia. Purkit vaativat pari maalauskertaa. Maalin kuivuttua kieputin toisen purnukan kripoihin (kahvoihin) ja toisen kannen nupin ympäri silkkinauhaa. Silkkinauhani oli sellaista, jossa on vahvikkeena reunoilla metallilankaa. Se avulla nauhat pysyvät tykysti. 

Tämä muuten on yksi sellaisista ideoista, joka päässäni näytti paremmalta, mitä toteutettuna. No näin voi käydä ja vielä aika useinkin.

Uusimmassa Unelmien Koti ja Keittiö -lehdessä on muuten tämä meikäläisen blogi esittelyssä. Aika hyvä lehti muutenkin. Olen sitä nyt pari irtonumeroa ostanut ja näyttää siltä, että sen taitaa joutua tilamaan kotiin kannettuna. (Tämä ei ollut maksettu mainos.)

I found these white porcelain jars for one euro. They didn't quite meet my standards so I decided to tone them up a bit. Before spray painting them black I filled them with newspaper so the paint wouldn't escape to the inner surface. After two coats of paint and after they had dried I winded silk ribbon to the handles of the other jar and on to the lid of the other. My silk ribbon was that sort with the iron thread on the sides so it was easy to shape. 

This turned out to be one of those ideas which are great in your head but not so good when put into practice. Well you can't win them all...

My blog is featured in the newest Unelmien Talo ja Koti -magazine! Wow! 

6 kommenttia:

 1. Heh :) Kuulostaa niin tutulta tuo "päässä näytti paremmalta" .......itse törmään siihen valokuvatessa lähes joka kerta. Tuo lehti täytyykin käydä ostamassa!

  VastaaPoista
 2. Heti sut sieltä bongasin. Äitini on lehtihamsteri ja tilaa itselleen kaikenlaisia lehtiä, sitten se väittää, että tulee aika kalliiksi ja uhkaa aina lopettaa jonkun lehden tilaamisen, yritän vikistä väliin, että eikun minä tykkään käydä lukemassa niitä kaikkia.

  Miten tuo spraymaali kestää lasitteen päällä? Eikö se lähde rullaantumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogit on kyllä kivoja seurattavia, mutta lehtiä on vain niin ihana lukea. Jotenkin se vain on erilaista, kun pystyy käsin koskemaan :)

   Jännä juttu, että satuit kysymään tuota rullautumista. Olen paljon spraymaalilla maalaillut posliiniesineitä ja hyvin on onnistunut, kun vain malttaa maalata ohuita kerroksia. Toisessa kipossa en malttanut vaan maali meni vähän röpelöiseksi. Dämit.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...