sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Pikku juttuja


Talvi on ilmeisimmin tulollaan, kun pihalta ei meinaa löytää enää mitään vaasiin laitettavaa. Löysin kuitenkin ikivihreitä katajan oksia, ja katkoin niitä muutaman entiseltä työystävältäni nykyiseltä ystävältäni saamaan kauniiseen lasimaljaan.

Kirpputorilta mukaani tällä viikolla tarttui kirkasta lasia oleva Heikki Orvolan pöytätuikku. Se passaa mainiosti aikasemmin ostamani vihreän viereen. Vihreä on sitä paljon suurempi ja siinä lukee Arabia, kun uudessa valmistajana on Nuutajärvi. Mitäköhän tämä tarkoittaa? Tuskinpa mitään.

Kesällä löysin paikalliselta kirpputoriltamme kauniin pyöreäkulmaisen peilin. Se ei enää niin priimassa kunnossa ole peilausominaisuuksiltaan, mutta toin sen kuitenkin kotiin ja laitoin kirjahyllyn päälle. Siihen se on vallan passeli. Kirjahyllyn päällä myös majailee isännän Amerikan reissulta tuoma tuliainen. Se(kin) kannustaa miesväen suosikkijoukkuetta. Hyvä Patriots!

Winter is probably coming because I could not find anything blooming to put in my vase so I ended up cutting some branches from the evergreen juniper. I put them in a lovely glass bowl that I got from my former colleague whom I nowadays call a friend.

I made a perfect find from the flea market this week; Heikki Orvola's candle holder made out of clear glass. It fits perfectly beside the green one I've bought earlier. The new one is much smaller and it says Nuutajärvi on it. The green one is made by Arabia.

During the summer I bought this lovely round cornered mirror from a local flea market. The reflection is not that good anymore but I still brought it home an hanged it over the book shelf. I think it suits the room nicely. The money bank my hubby brought home from the States. It's celebrates his favourite football team. Go Patriots!6 kommenttia:

 1. Ostin viime viikolla samantyyppisen peilin kirpparilta kolmella eurolla, en ole vielä kerennyt mallailemaan käykö lopulta seinällemme. Peilin reunat on huonossa kunnossa, joten korkeintaan koristeeksi meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peilit tuo kyllä jotain kivaa aina sisustukseen, vaikkei niistä pystyisi itseään peilailemaankaan. Tämä meidänkin peilimme on jotenkin niin omituisessa paikassa, ettei siitä kyllä tulisi itseään katseltuakaan, vaikka olisikin priimassa kunnossa.

   Poista
 2. Mulla on nuo samat tuikkulyhdyt, mutta kummatkin ovat pienempää kokoa. Nuutajärven lasia on strategisista syistä tiettyinä vuosina markkinoitu Arabian tuotemerkillä. Oiskohan siitä tässäkin kyse? Peili on ihana! Mulla on vähän samanlainen, mutta nuo puuosat ovat vaaleammat. Vanha löytö jo, mutta just passeli uuteen kotiin.
  Teillä on kyllä kodissa tyyli kohdillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisikin selvittää tuota Arabia ja Nuutajärvi dilemmaa. Näissä vanhoissa peileissä on kyllä yleensä hienot nuo puiset kannakkeet vai miksi niitä nimittäisi. Kiitokset tyylikehuista! Ne lämmittävät aina :)

   Poista
 3. Kauniit tuikkulyhdyt! Ehkäpä alan metsästää tuollaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidilläni on samanlainen pienempi lyhty, mutta ruskeana. Olen sitä aina himiöinyt ja onnekseni on kirppiksiltä jo pari näitä tullut vastaan. Jommassa kummassa koossa on kuulemma ollut sellainen muovinen seinätelinekin. Sellaiseen en kyllä itse ole törmännyt. Metsästysonnea toivotan sinulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...