maanantai 27. helmikuuta 2017

Ensimmäiset kaverisynttärit

Joskus heikolla hetkelläni kauan sitten lupasin, että eskari-ikäisenä pidetään sitten ensimmäiset kaverisynttärit. Eskari tulikin aivan liian äkkiä, mutta lupaus oli kuitenkin pidettävä. Toissa viikonloppuna vietimme synttäreillä maustettua viikonloppua; ensin lauantaina kaverisynttärit ja sitten sunnuntaina sukulaissynttärit.

Teemaksi syntymäpäivilleen sankari valitsi Hot Wheels -autot. Askartelimme autotie-pöytäliinan tekonahasta ja teipistä, viirinauha tulostetiin verkosta ja myös pinjatan tein tänä vuonna pahvista. Pinjata aiheutti vain hammasten kiristystä ja pettyneitä lapsia, kun kaikki eivät päässeet lyömään eivätkä karkit menneet tasan. Joten kirjaan muistiin, että ei koskaan enää pinjataa.

Viihdykkeeksi lapsille muutimme yhden huoneen diskoksi. Valotikkujen loisteessa ja sankarin valitseman soittolistan soidessa lapset viihtyivät hyvin. Kaverisynttäreillä syötiin jäätelökakkua, kun taas sukulaissynttäreille mieheni kätevääkin kätevämpi sisko oli loihtinut ihanan Hot Wheels -kakun. Se ei vain näyttänyt hyvältä vaan myös maistui. Lisää hänen luomuksiaan löytyy täältä. Lisäksi tarjolla oli mäntiä, sytystulppia, jäähdytinnestettä, vararenkaita, öljyä ja muita jännittäviä herkkuja, joille keksimme uudet nimet.

A long time ago I promised our son he could have his first birthday party just for friends when he starts pre-school. A week ago the long awaited day finally arrived and our son celebrated it with his friends. The following day we had a birthday party for relatives.

The theme this year was Hot Wheels. We made a table runner out of fake leather and tape, birthday banner we printed online and also a pinjata was made. The pinjata wasn't a huge success because everyone din't get the chance to hit it and the candy did not spread evenly. So note self; never ever again a pinjata. 

One room was turned into a disco. Glowsticks and birthday boy's very own playlist we're a hit. At the friend party we had ice cream cake but for the relatives my hubby's sister made this wonderful Hot Wheels -cake. And it just didn't look good it also tasted heavenly. More of her creations can be found here. Also old treats were given new names; spare tires, oil, pistons, coolant, fuses and so on.
6 kommenttia:

 1. Voi vitsit kun hauskat! Täytyypä ottaa muutamat idea kopsuun kesän synttäreitä suunnitellessa :) me etsittiin viime kesänä aarretta Törnävän luonnonsuojelualueen metsässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mä niin tahtoisin kans pitää kesäsynttäreitä. Vois tosiaan olla pihalla ja etsiä aarteita ja tehdä jotain temppuratoja, mutta helmikuun keleihin on tyytyminen :)

   Poista
 2. Kivat synttärit, kivoja ideoita.
  Kello seinällä on samannäköinen kuin meillä on.
  Minä tosin vedin liian innokkaasti, ja jousi pomppas suoraan mun sormeeni. Eli kello ei käy, jousi poikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kello on vanhempieni häälahja. Silloin oli vissiin tapana, että sulhasen vanhemmat ostavat hääparille lahjaksi kellon. Toivottavasti saat kellosi kuntoon. Sen tikitys on jotenkin rauhoittavaa

   Poista
 3. Yhden kerran olen osallistunut pinjatan hajoittamisleikkiin. Näin aikuisenakin se vaikutti mahdottomalta tehtävältä melkein kyllästymisiin asti - se ei meinannut hajota millään vaikka aikuisetkin sitä oikein olan takaa hakkasivat! Se oli eteläamerikkalaista vankkaa tekoa, ja onneksi oli todella hauska porukka sitä leikkimässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tosiaan tuollainen kotitekoinen versio, joka ei aivan niin paljon voimia vaatinut. Pääsisipä koittamaan oikein aitoa Pinjataa. Siihen varmaan tarvittaisiin avuksi pesismaila. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...