torstai 7. lokakuuta 2010

Blogilla on synttärit!


Keräsin tuossa taannoin viilipurkin kansia aimo läjän ja niistä vastineeksi Valio lähetti minulle tällaisia ihanaisia Finlaysonin pöytätabletteja. Kovin ovat kesäisiä, mutteipä tuo haittaa.

Siitäpä on päivälleen vuosi, kun aloitin tätä blogia pitämään. Sen kunniaksi päätin väsätä muutamat kookoskeksit. Tämä resepti tarttui joukkooni eräällä työkeikalla ja teen niitä aina silloin tällöin. Ne kun ovat helppoja ja ennen kaikkea hyviä.

Kaverusten kookoshoukutukset

125 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoa
1,5 dl kookoshiutaleita
0,5 tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
koristeluun suklaata

Vaahdota pehmeä rasva ja molemmat sokerit. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tee taikinasta pyöreitä palloja ja litistä ne uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele sulatetulla suklaalla. Kätevintä suklaata on sulattaa minigrip-pussissa mikrossa. Sitten kulma vain saksilla poikki ja pursottelemaan.

I'm an eager eater of Finnish milk product called viili. It's some sort of yoghurt but not so sweet. Well any way I ate so many during the summer that by collecting the covers I got these wonderful placemats for the dinner table. They're very summery but it doesn't matter.

It's been exactly a year since I started keeping this blog. In celebration I made some coconut-oat-cookies. I bake them quite often because they're very easy to make and they taste really good. If you want the recipe in English please let me know.

2 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle! Kookoskeksit näyttävät ihanan rapeilta. Jos olis niin reipas ja kokeilis itsekin joskus tehdä pikkuleipiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitosta paljon! Kaurakeksit ovat todella hyviä, vaikka itse sanonkin. Kookos tuo niihin sellaista ihanaa tekstuuria. Näillä on helppo aloittaa keksimaakarin ura, kun ovat niin yksinkertaisia tehdä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...