perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kodinhoitohuoneessa vailla kripoja

Keikautuslaatikoihin saa paljon pyykkiä. The "tiltable"drawers conseal lots of dirty laundry.

Jälkeen. Pitää vissiin maalata laatikon etumukset valkoisiksi. After. I think I have to paint the drawers also white.

Radio vasemmalla ja ennen oikella. Radio on the left and before on the right

Kodinhoitohuoneemme jäi remontin jälkeen pieneen vaiheeseen. Siellä oli kaupan vanha laatikosto ja sen päällä mankeli. Muuta laskutasoa ei oikeastaan ollut. Keittiöstä tuleva viemärin putki kökötti nurkassa ja sitä naaamioidakseni olin maalannut sen seinän väriseksi.

Kauan haaveissa ollut pidempi taso valmistui kätevän appiukkoni käsissä. Runkona käytimme vanhaa kaupan myyntitiskiä. Siinä toki ei ollut kantta eikä laisinkaan ovia. Aikoinaan rungossa oli ollut neljä keikautettavaa laatikkoa. Kaupan lopetettua toimintansa oli ilmeisesti osuuskauppa vienyt laatikot mukanaan. Liekö niissä ollut myyntikelpoista tavaraa. 

Appiukkoni teki toiveeni mukaisesti runkoon kaksi keikautettavaa likapyykkilaatikkoa keskelle ja päihin tavalliset kaapit. Vanha laatikosto laitettiin uuden rungon toiseen päähän ja näille tehtiin yhteinen kansi, joka päällystettiin vanhan ajan linoleumilla. Viemäriputki koteloitiin ja se odottaa vain jotain kaunista ripustettavaksi kylkeensä.

Uusi kaappirivistö valmistui jo jouluksi ja olen pantannut tätä postausta, koska halusin löytää vetimet ensin uusille keikautuslaatikoille ja kaapeille. Ensin metsästin saman henkisiä vetimiä kuin on laatikostossa, mutta huonolla menestyksellä. Sitten äitini kertoi, että vetolaatikoissa olisi ollutkin pitkät puiset vetimet. Ryhdyin etsimään keinoja laittaa puiset rimat vetimiksi. Löysinkin venekaupoista köysiheloja, mutta kohtuuhinnalla niitä oli tarjolla vain messinkisinä. Meinasin jo sortua ja ostaa perusbiltema-vetimet, mutta jotenkin kaipaisin kuitenkin sitä vanhaa henkeä. Ehkä tuunaamme siihen pitkät puiset "krivat" ja keksimme fiksun konstin niiden kiinnittämiseen. Kerron toki heti teille, kun näin tapahtuu. 

Vanhan Siemensin radion olen saanut isotädiltäni jo lapsena. Se toimii vielä ja on varsin viehättävän näköinen.

My father-in-law made us new cupboards for the laundry room. They're still missing the handles which are really hard to find to my liking. The old Siemens radio I've gotten from my great aunt as a child. It still works and it looks just perfect.

6 kommenttia:

 1. Hyvä Jenni, nyt on hyvä idea! Meille on tulossa joskus sadan vuoden päästä jonkin sortin kodinhoitoseinusta kellariin ja siihen on tulossa osaksi vanhat keittiön kaapit, ellei niille keksitä ennen sitä jotakin fiksumpaa käyttöä. Keikauttaja olisikin kätevä pyykinsyöjä, mutta niin syvää ei taida siihen seinustalle mahtua. Ja mankeli, sellaisen kun saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo keikautuslaatikot ovat olleet listalla jo kauan. Rungossa oli valmiina jo tankokin siellä alalaidassa niille, mutta laatikot vain uupuivat. Kyllä mahtuu paljon pyykkiä noihin verrattuna edellisiin sinkkisiin säilytyspönttöihin. Käytäntö on nyt kyllä osoittanut, että olisi pitänyt tehdä keikautettavia kolme; yksi mustalle, yksi valkoiselle ja yksi sekapyykille. Mutta menee se näinkin aivan mainioisti. Vielä kun vain ne vetimet löytäisin sellaiset, jotka kelpuuttaisin.

   Mankeleita pyörii kirppiksillä aina silloin tällöinen. Ainakin näitä vanhanmallisia. Juuri törmäsin yhteen, jossa oli oikein jalatkin. Onnea etsintöihin ja remppaintoa kodinhoitohuoneeseen, kun sen aika koittaa!

   Poista
 2. Voi, meillä oli lapsuudessani keittössä roskiksena keikautuslaatikko. Sinne siis laitettiin kaikki poltettava roska. En ollutkaan ajatellut asiaa pitkään aikaan. Lapsuusmuistoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja! :) Isotädillänikin oli keikautettavaa mallia oleva puulaatikko. Se oli tiskipöydän alla lähellä puuhellaa. Muistaakseni taisivat kaapit olla maalattuna perinteisen mintunvihreäksi.

   Poista
  2. Varmaankin meilläkin se laatikko on alunperin ollut puulaatikko. Sama sijainti, tiskipöydän alla, lähellä puuhellaa. Meidän kaapit oli lakattua puuta tai ehkä jotain vahvempaa vaneria.

   Poista
  3. Isotätinipuulaatikko oli leveämpi kuin nämä meidän laatikot. Se taisi olla 60 cm, jos ei peräti 80 senttinen. Oli kyllä kätevä tarkoituksessaan.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...