lauantai 21. tammikuuta 2012

Propellimies ja kappa


Pikkutyttönä olin paappani veljen luona kesäjuhlissa. Leikkimökissä oli ihana nukke. Sen kasvot olivat pyöreät, kädet pulleat ja jaloissa mustat kengät. Omituisin asia oli nuken selässä; siellä oli propelli. Muistan pyöritelleeni sitä ihastuksissani. Tykästyin nukkeen kovasti, mutten tohtinut isäntäväeltä kysyä sitä omakseni. Olisin sen kyllä varmasti saanut. Nukke jäi mieleeni ja nyt aikuisiällä yhtäkkiä tajusin, että nukkehan oli Katto Kassinen. Huuto.netistä huusin itselleni vihdoin sellaisen omakseni. 25 vuotta myöhemmin omistan ihanan punatukkaisen Katto kassisen.

Pupukappa tuli kirpputorilla vastaan ja tottakai se täytyi jo ostaa poikasen tulevaan huoneeseen. Söpö.

As a little girl I was at a party at my grandfathers' brothers' house. In the playhouse I found this charming doll. His face was round, arms a bit chubby and he had on black shoes. The weirdest thing was on the dolls' back; a propeller. I remember swirling it around. I became very fond of the doll but did not dare to ask could I have it. Surely I would have. I have not forgotten about the doll after all these years and suddenly it hit me. The doll was Karlsson on the Roof! I found one on the internet auction and bought one finally for myself. 25 years later I'm a happy owner of my very own Karlsson.

The curtain with the bunny I found on the flea market. Of course I had to buy for the future room of our little boy. It's cute.

4 kommenttia:

 1. Mä luulin, että tuo Katto Kassinen on ollut vasta seuraavan sukupolven hitti, kun en mäkään muista koko hahmoa.

  Ihana tuo kappa! Koska nähdään ekoja sisustuskuvia uudesta puolesta (vai onko se nyt sitten ultrauusipuoli)?

  VastaaPoista
 2. Kai herra Kassinen oli in ennen meitä ja taas uudelleen meidän sukupolven jälkeen. Tainnut hypätät meidän sukupolven ylitse tai siis lentää :)

  Kappaa ei vielä hetkeen päästä kokeilemaan pojun huoneeseen. Seinät ja katto on eristetty, seuraavaksi vuorossa lattia. Ehkä sitten päästään levyyttämään. Nyt on remontissa hieman luovaa taukoa.

  VastaaPoista
 3. tytölläni oli tuollainen ,ja vein sen kellariin. Sitten ,kun tyttö olisi halunnut sen omaan kotiinsa,Niin vi..tun kiva,joku oli varastanut sen sen sieltä.Nyt olen yrittänyt kalastella kyseistä nukkea vaikka mistä, ei vaan löydy!!!Jos joku tietää,vinkkiä KIITOS

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...