sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kaksiossa osa kaksi

Kuten vähän lupailin käyn sisustamaani kaksiota läpi pala kerrallaan. Nyt on luvassa yhdistetyn olohuoneen ja keittiön oleskeluosio. 

Pohjanmaan Kalusteella kierrellessäni silmäni osuivat ruskeisiin naharaheihin. Juuri sellaisiin kuin teilläkin varmaan kotona oli/on edelleen takkahuonessa. Kun kuulin, että raheja saa miltei minkä värisenä tahtoo, innostuin. Asuntoon päätin tilata vaaleansinisen nahkarahin. Sen pariksi löytyi vielä pyöreä valkoinen kahden pöydän sarja. Täydellistä. Ainakin omasta mielestäni.

Pohjanmaan kalusteelta olotilaan tuli myös valkoinen Teema-sohva ja kaksi vintagenahalla verhoiltua nojatuolia, joissa mielessäni on vahva 50-luvun henki. Mainiot nekin. Sohvalla ja nojatuoleissa lokoilevat ihanat oravatyynyt ovat KangasSalongista ja mustat nahasta kuodotut tyynyt ovat Sisustus Ruufuksesta. Nahasta kudottuja mattojakin oli muuten tarjolla, jos kiinnostuit. Sohvalla oleva kirkkaan keltainen tyyny on Finlaysonin tyynynliina Halpa-Hallista. Sen kaverina on pojun oma pikku valaskala.

Väripalettia asuntoon ryhdyin kasaamaan vaaleansinisen rahin ja oranssi lampun (esittely tulee myöhemmin) ympärille. Matto- ja kudemyymälä Pukkilasta mukaani tarttuivat värikkäät matonkuteet. Ne lokoilevat Halpa-Hallista löytämästäni huopakassissa.  Kuteista syntyi lopullinen väripaletti.

Myös mustaa väriä alkoi hiipiä sisutukseen ihan vahingossa. Lopuksi kyllä ryhdyin hakemaan sitä myös tarkoituksella.  Sohvassa on mustat jalat, tyynyt ja kehykset ovat mustia ja tarjoiluvaunussa on musta kansi. En tiedä ovatko tarjoiluvaunut tekemässä toista tulemistaan, mutta minä olen ainakin niihin tykästynyt. Peltolan kaunis vaunu oli vain pakko saada asuntoon. Sen välitasolla olevat valkoiset tarjottimet ovat irrotettavissa.

Vaunun päällä lokoilee muutama löytämistä vailla oleva puutarhatonttu. Kaverina niillä on Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Kukkakontista oleva Musta 5101-sarjan tarjotin, jonka päällä on Halpa-Hallista hankittuja KoKo-mukeja. Mukeja oli muuten tarjolla juuri matonkuteista syntyneen väripalettini väreissä. Oj!

Olohuoneen kaikki lamput on hankittu Kurikan sähkötarvikkeesta. Kiehtovaan jalkalamppuun iski moni vierailija silmänsä. Siinä on himmennin ja sen kuvun kulmaa pystyy säätämään. Valkoisissa pöytälampuissa on mukava tasainen valo ja ne ovat sen verran tykkyjä, jottei niiden kaatumista tarvitse pelätä.

Olotilan ja ruokatilan väliselle seinälle sijoitin Hiipakan kauniin Vuono-lipaston. Lipastoja on saatavilla kaiken kokoisia ja värisiä. Juuri tässä yksilössä minua kiehtoi puujäljitelmä etuosa. Lipaston kansi on lasia. Sen päällä oleva orkidea ruukkuineen ja Aarikan lyhty kynttilöineen ovat Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Kukkakontista.  Kynttilälyhdyn vieressä oleva tikkuaski tarttui mukaani Sisutus Ruufuksesta. Taulut ovat omia helppoja tuunauksiani.

Ensimmäisenä tilaan astuttaessa silmiin osuvat kauniit Vallilan Lempi-kuosia olevat verhot, jotka KangasSalongista ommeltiin ikkunoille mittatilaustyönä. Verhojen väreistä löytyivät myös värit kontaktimuoveista tehtyihin "palluroihin", jotka nousevat nauhana seinälle. Pallurakonstiin päädyin, kun seiniin ei ymmärrettävästä syystä saanut tehdä naulanreikiä, koska asunto on myytävänä Kurikan POP-pankilla.

Huh, tulipa paljon tekstiä! Ensi kerralla on sitten luvassa keittiö.

In this post I'm telling in details about the living area in the apartment I decorated. Only in Finnish, sorry. Enjoy the pictures though.

2 kommenttia:

 1. Siis tuo pöytä ja rahi -yhdistelmähän on aivan Täydellinen. Ihana! Itsekin olen himoinnut tuollaisia sohvapöytiä, mutta muruni ei antanut minun niitä hankkia. Olen hyvin kateellinen. Sinä onnellinen!

  Mukavaa maanantain jatkoa Koti Hämeenkadulla -puolelta, t. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Yllättäen tuo rahi sopi noitten pöytien kanssa aivan avot! En ollut sitä siihen alunperin ajatellut, mutta hienosti toimivat yhdessä. Pöydät on kyllä tosi kivat. Voi pitää ryhmänä tai sitten erikseen. Mukavaa maanantain jatkoa myös sinne!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...