torstai 11. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän piparkakkuja ja joulukortteja


Taas olen myöhässä asialla, kun miltei viikkoa myöhemmin kirjoitan itsenäisyyspäivän touhuistamme, mutta koittakaa kestää. Yleensä ostan piparitaikinan valmiina. Olen yhden ainoan kerran tehnyt sitä itse. Sekin oli joskus ala-asteaikana ja laitoin taikinaan ohjeen mukaan neilikkaa, toki en jauhettua vaan kokonaisia. Saan kuulla siitä edelleen. Mietin jo silloin, miksei ohjeessa lue: jauhettua neilikkaa. Nyt reipas 20 vuotta myöhemmin innostuin ja tein taikinan itse. Se kyllä kannatti. Pipareista tuli mukavan ilmavia ja rapsakoita.

Korttipaja laitettiin myös viime viikonloppuna pystyyn. Suunnittelin mallin, jonka tekemisessä pojukin pystyi auttamaan. Toki pojusen korttisaldo oli kaksi ja minä töpsöttelin sitten kaikki loput. Monisipulinen hyasinttikin on puhjennut kukkaan. 

Again I'm a bit late with my posting about Finland's Independence day which was last Saturday.  But please bear with me. Usually I buy gingerbread dough ready-made but thistle I decided to make it myself. It turned out perfect and the gingerbreads are crispy.

Also we made some Christmas cards with the little boy. I designed a style that was easy also for the child to help me with. No such luck. He ended up doing two cards when I had to make all the rest.

The lovely hyacinth is already blooming and it's companied with a flag that the boy has made in kindergarden.

2 kommenttia:

  1. Kivoja piparimuotteja! Jouludinot maistuvat varmasti herkullisilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koristelut ovat vielä(kin) vaiheessa, Saas nähdä ehditäänkö yhtään koristella, kun ovat niin nopeaa tahtia tuosta pöydältä kadonneet. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...