maanantai 4. huhtikuuta 2011

Tule jo kevät!


Aina silloin tällöin tulee kaipuuta Keski-Eurooppaan. Juuri nyt muistin kauniit magnoliat, jotka varmasti kohta ovat nupullaan. Niiden kämmenen kokoiset terälehdet tippuvat kukinnoista ja kuorruttavat jalkakäytäviä. Tuoksu on ihanainen. Huomaisinkohan enää niitä, jos siellä asustelisin, vai olisiko arki jo turruttanut silmäni? Kuka tietää. Tahtoisin omalle pihalleni sellaisen, mutta ne eivät menesty kuin eteläisimmissä osissa Suomea. Nyyh. Täytyy siis matkustaa niitä vielä katsomaan...joskus.

Every now and then I get a longing for Central Europe. Right about now the magnolias are about to flower. They scatter their pedals, which are as large as the palm of your hand, all over the walkways. And the sent is so lovely. I wonder would I notice them if I still lived there or would the everyday life had numbed my eyes? Who knows. I would like a magnolia tree on my own yard but we live too up north for it to survive. Well I have to visit the streets covered with magnolia pedals...someday.

4 kommenttia:

 1. Mä kans muistelin juuri tässä Salzburgin kirsikankukkia... Olis niin ihanaa kun kevät tulis täällä samalla vauhdilla.

  VastaaPoista
 2. Niinpä...siellä se kevät tuli yllättäen ja vauhdilla, mutta ei olla onnettomia; saadaanhan me tännekin varmaan ihan justiinsa kukkaloistoa nimittäin ne leskenlehdet :)

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna kevät on melkein kuukauden ajoissa - Magnoliat on jo täydessä kukassa, samoin kaikki muut vaaleanpunaiset, keltaiset, valkoiset ynnä muut kukat... Pari viimeistä viikkoa on ollut tosi lämmintä, ja vähän väliä sadellut, niin ihmekös tuo että luonto herää. Kevät on kyllä mun mielestä Sveitsin paras vuodenaika!

  VastaaPoista
 4. Voi että, ku kuulostaa ihanalta! Täällä vielä taistellaan, että loput lumet sulais ja toivottavasti nekin hidastellen, ettei tulisi tulvia. Josko tännekkin lämmöt sitten ehtivät...edes juhannukseksi. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...