tiistai 6. toukokuuta 2014

Pikainen keväinen Tukholma


Kävin vapun jälkeen pikavisiitillä Tukholmassa. Matkaseuranani minulla oli vain pojusen laukkuuni laittama vihainen lintu nimeltään Pommi. Oli kyllä loistavaa matkaseuraa. Ei urputtanut kertaakaan, että on vessahätä tai väsyttää tai on nälkä. Ei marissut myöskään siitä, että suurimman osan matkasta se oli käsilaukkuni uumenissa, josta pääsi esiin vain valokuvaa varten. 

Viikonloppu oli ihan piristävä. Söin hyvin, nukuin hyvin, kävelin paljon, luin ja tein löytöjäkin. Kävin myös katsastamassa Fotografiska-museon. Olen kolunnut valokuva- ja taidenäyttelyitä paljon, mutta nyt ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin poistumaan näyttelytilasta kesken kaiken, koska Rogern Ballenin ottamat valokuvat olivat kerta kaikkiaan niin ahdistavia. 

Sunnuntaina käväisin Hornstullin katukirppiksellä, joka oli kyllä suuri pettymys. Myyjiä oli vain muutama hassu, mutta josko tori piristyy kesää myöten. Tukholma on kyllä kiva kaupunki. Suosittelen.

After Labour Day I flew over to Stockholm for a quick two day visit. As a travel companion I had a little Angry Bird called Bomb that my son gave me to keep me company. I have to say he was the best travel buddy ever. He didn't complain that he was hungry or that he had to pee or that he was tired. Also he was totally okay that he spend most of the trip in my purse and only got out to be photographed.

Weekend lifted my spirits. I ate well, slept well, read and made some great finds. Also I checked out the Fotografiska museum. I've seen my fair share of photo and art exhibitions in my life but this was the first time I walked out of one because the pictures by Roger Ballen were just so distressing.

On Sunday I visited the big street flea market in Hornstull. Sadly to say I was really disappointed but maybe more sellers will come when the summer gets started. Stockholm is a very nice city. I recommend it warmly.

6 kommenttia:

 1. :) Matkaseuralaisesi suostui ilmeisesti mukisematta myös kuvattavaksi eikä vääntelehtinyt tai kirmannut karkuun.
  Tuolla fotografiska museetissa haluaisin itsekin käydä, (mutta en liian ahdistavissa näyttelyissä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi suopuisa matkakaveri. Suostui ihan kaikkeen. Ilme vain pysyi koko ajan samana :) Fotografiska oli kyllä käymisen arvoinen. Suosittelen.

   Poista
 2. Oj! Nyt saan vinkata kaikki kivat paikat. Haaveilen kesällä Tukholman-reissusta kera miekkosten. Taitaa vain olla laivareissu edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on kyllä kivan kokoinen. Parissa päivässä ehtii nähdä jo aika paljon ja törsätä kans aika paljon :)

   Poista
 3. Siis saat :D
  ps. Et ketään sopevaa kuvaajaa tiedä serkkukuvauksiin ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ketään tästä yhtäkkiä lonkalta. Pitää vähän kysellä ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...